Det bedste fra naturen
Variation og nydelse
– hele tiden i nye dimensioner
Ireks

Glutenfri og helhjertet nydelse

Glutenfri ernæring – der oprindeligt var tiltænkt (og nødvendig for) mennesker, der lider af cøliaki – har udviklet sig til mere og mere at være en trend. Mange mennesker beslutter sig for at undgå gluten i deres fødevarer. På den måde vinder glutenfrit bagværk større og større indpas og er basis i den form for ernæring.

Cøliaki patienter lider af intolerance over for kornets protein, gluten. Hvis de berørte mennesker indtager fødevarer, der indeholder gluten, bliver vævet i deres tyndtarm beskadiget. Disse mennesker lider derfor af fordøjelsesproblemer og af forskellige andre uspecifikke symptomer, der gør sygdommen svær at diagnosticere. Den eneste form for behandling, der findes, er at leve efter en glutenfri diæt.

Fremstillingen af bagværk uden gluten giver særlige udfordringer. Gluten er et strukturgivende protein i forskellige kornsorter, som hvede, spelt, rug, hvede og byg, og giver råvarerne deres bageegenskaber.

Glutenfrit bagværk er på mode. Vi tilbyder bagerier over hele verden et bredt produktsortiment, herunder information om sikker glutenfri forarbejdning. På den måde sikres fremstillingen af varieret bagværk i højeste kvalitet. Hvis du er interesseret, så kontakt os meget gerne.

GLUTENFRIE BAGEBLANDINGER