Det bedste fra naturen
Løbende nyheder
fra IREKS worldwide
Ireks
Dansk> AKTUELT > IREKS-kalender 2023: En verden fyldt med muligheder

IREKS-kalender 2023: En verden fyldt med muligheder

Tusindvis af små blærer, kraftfuldt ovnløft, luftigt, aromatisk og fuldt af liv...

...vi introducerer vores lievito madre, en surdej lavet på italiensk vis!

Lievito madre står for italiensk bagekultur og er traditionelt brugt til at fremstille brød, stykker, pizza og også sødt bagværk med gærdej. Vi fremstiller vores lievito madre udelukkende af hvedemel og vand. Med passion for sit fag sørger specialuddannede eksperter, som kaldes lievitisti, for, at surdejen når de forskellige stadier under den korrekte temperering og atmosfære.

Og det er vigtigt: Det er kun således, vi kan få gæren og mælkesyrebakterierne til at udvikle sig optimalt. Vi giver også vores lievito madre rigeligt med tid, så den kan udfolde sig i alle sine facetter. Når den er klar, får vi den til at gå i dvale ved hjælp af en særligt skånsom tørremetode. På den måde kan den senere blive brugt i dit bagværk, og ved hjælp af sine umiskendelige naturlige egenskaber være en kontinuerlig kilde til nye smagsoplevelser.

Fra januar til december præsenterer vi et udvalg af vores opskrifter med lievito madre i form af 12 forskellige typer bagværk – fra hånd-flettet ”Striezel” og trendy græskarbrød til ”grandi lievitati” som panettone og colomba.


Januar: Ensaimada

Februar: Brioche

Marts: Pavé

April: Colomba

Mai: Focaccia

Juni: Croissant

Juli: Ciabatta

August: Durumhvedebrød

September: Twister

Oktober: Græskarbrød

November: Stykker med figen og valnød

Dezember: Panettone

 

Både sommer og vinter kan du give dit bagværk et præg af Middelhav. Bliv inspireret af en hvedesurdej som kan bruges i et utal af variationer. Vi præsenterer: MONDO LIEVITO MADRE!