Det bedste fra naturen
Variation og nydelse
– hele tiden i nye dimensioner
Ireks

Maltprodukter fra IREKS: Alt under samme tag

IREKS er enestående i branchen: I vores malt- og maltekstraktfremstilling er alle processer under samme tag – fra udvalget af råvarer til det færdige produkt. Vores viden og erfaring inden for maltfremstilling er udviklet gennem mere end 150 år og danner dermed et solidt grundlag.

Maltprodukter bliver hovedsageligt brugt som duft- og smagsgiver. De bruges i hvedebagværk som brød, boller og baguettes, men også i rugbagværk som rugbrød og landbrød. Og lige så vigtig er de i fremstilling af kiks, snack produkter, tvebakker og grissini.

IREKS tilbyder lyse og mørke flydende maltekstrakter. Farven på maltekstrakten afhænger af den temperatur, som malten har været udsat for under fremstillingen. Malt i pulverform - lyst eller mørkt - anvendes i maltmel eller andre produkter.

Maltekstrakt fra IREKS er et ikke-enzymaktivt, koncentreret, vandigt udtræk af malt, der indeholder vandopløselige maltkomponenter som sukker-, protein-, mineral- og smagsstoffer.

Da maltekstrakt indeholder maltens naturlige gærnæring, vitaminer og mineraler udvikler ekstrakten det ideelle miljø for optimal dejudvikling, hvilket giver bedre hævning og en indbydende farve på krummen.

Andre af maltekstraktens indholdsstoffer som dextrin og lignende sukkerstoffer forbedrer ikke bare smage men også dejens smidighed og friskholdningen. Desuden reducerer ekstrakten muligheden for fraktur, f.eks. i kiks.

Malt bruges ikke kun til bagværk. Bryggerier i Tyskland og Østrig sætter deres lid til IREKS’ brygmalt af højeste kvalitet. Og også i fremstillingen af chokolade, bolcher, varmt opløselige drikke og maltkaffe bruges maltprodukter.

Er du interesseret i vores maltprodukter, så kontakt os meget gerne. Sammen finder vi den løsning, der er bedst for dit bageri.